Att tänka på när du anlitar en Personlig Tränare

 

1. Certifiering och utbildning

  • Har personliga tränaren en 3-4-årig examen från ett godkänt universitet i idrottsvetenskap, motion & hälsa, fysiologi, idrott eller ett likvärdigt område?
  • Har personliga tränaren ytterligare utbildning och certifiering av ett nationellt/internationellt erkänd organisation? Tex. Godkänd via EHFA mfl.
  • Vilken fortbildning krävs för att upprätthålla certifieringen?

2 . Är tränaren certifierad i första hjälpen och hjärt-lungräddning (HLR)?

3. Har tränaren har ansvarsförsäkring?

4. Hur länge har han eller hon varit en personlig tränare?

5. Tränaren bör ha mer utbildning och erfarenhet än att bara ha varit en styrkelyftare, en kroppsbyggare eller aktiv i en sport.

6. Leverera service
Personliga tränare arbetar inom ett serviceyrke. Det betyder att när allt kommer omkring, oavsett om du är en expert eller inte, så handlar arbetet i första hand om att leverera service. Jag vet inte hur många gånger jag sett personliga tränare misslyckas fatalt på den punkten. Kunder som känner sig ovälkomna, förvirrade och allmänt dåligt behandlade när tränaren är ofokuserad. Som personliga tränare gäller det att vara vaken och alert. Det betyder att du måste vara trevlig, utåtriktad och lyhörd. Det bästa betyg du kan få som personliga tränare är att omtalas som en bra kompis, som lyssnar, som bryr sig, och hjälper till. Även om det innebär att hämta vatten, bära vikter, och leta redskap på egen hand.

7. Skaffa en personlig tränare som hela tiden håller sig uppdaterad med nya fakta och tekniker. Alla licenser ska också vara uppdaterade.

8. Prisbild
Avgifter för personliga tränare kan variera efter kvalifikationer, erfarenhet, verksamhet via anläggning (gymkedja/privat), längd på sessionen och specialisering av träningsupplägg. Nedan är några bra punkter att tänka på.

  • Vilka tjänster ingår i priset?
  • Ingår eller tillkommer gymavgiften?
  • Finns det olika typer av paket eller långsiktiga paket med lägre prisbild?

9. Särskilda behov
Ställ frågor för att se om en tränare kan möta dina behov när det gäller modifiering av utrustning och program.

10. Vilka extra tjänster kan din pt erbjuda?
Har han eller hon ett brett kontakt nät om du behöver extra hjälp så som naprapat, kiropraktor, massör etc. Har din personliga tränare rabatter på skor, kläder, gym utrustning om du skulle behöva

Har du några frågor?

Är det något du funderar över kring kost och träning? Undrar hur jag kan hjälpa just dig, eller vill du ha hjälp att komma i form. 

Kontakta mig på: 

oscar.oscarpt@gmail.com
0737-05 64 77