Jag har arbetat som personlig tränare i snart tjugo år, med allt från att förädla professionella atleter till att hjälpa personer med rehabilitering efter skador. Under de här åren har jag ständigt utvecklats, utbildat mig och tagit mig framåt och uppåt genom nyfikenhet, träning och ständigt lärande. Att jag besitter kunskaper och uppskattas av såväl klienter som kollegor i branschen visas inte minst av att jag år 2014 vann den prestigefulla utmärkelsen Årets PT på Fitnessfestivalen i Göteborg, efter att tre år i rad tidigare kommit delad tvåa. Årets PT är en utmärkelse där klienter får nominera sina val och en jury bestående av erfarna proffs väljer ut den slutliga segraren.

Under alla mina år som aktiv träningsutövare och personlig tränare har jag lärt mig att det är lika viktigt att kunna äta rätt som att träna rätt. Det har gjort att jag intresserat mig mycket för näringslära och hur man ska äta för att kunna maximera såväl träning som välbefinnande. Det har också lett till att jag tagit fram ett antal recept, för såväl klienter som eget bruk, som är gjorda för att vara både lättlagade och nyttiga.

Quinoasallad med fetaost, avokado, citron och blåbär (vegetarisk)

4 portioner:

Sallad

 • 4 portioner quinoa tricolore (enligt anvisningar på paketet)
 • 0,5 gurka
 • En bit purjolök
 • 2 avokados
 • Ca 100 g fetaost
 • 0,5 paket fryst mango
 • 1 citron
 • 1-2 dl färska amerikanska blåbär
 • Salt och peppar

Dressing

 • 2 dl matyoghurt eller créme fraiche
 • 1 msk riven pepparrot
 • Salt och peppar efter smak
 • 1-2 tsk flytande honung

Steg för steg

 1. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Om man har en hel del quinoa från dagen innan kan man använda den då rätten skall ätas kall.
 2. Låt quinoan svalna och stå kallt innan du använder den. Tina mangon.
 3. Dela och skiva gurkan, strimla purjolöken, tärna avokadon och lägg allt i en stor skål.
 4. Pressa citronen över och blanda, tillsätt sedan den kalla quinoan.
 5. Sist i med mangon, blåbären, tärnad eller smulad fetaost samt smaka av med salt och peppar.
 6. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och servera.

Blåbärsgröt

1 portion:

 • 1 dl havregryn
 • 2,5 dl vatten
 • 0,5 paket frysta blåbär
 • 1 tsk linfrön eller chiafrön
 • Lite honung efter smak

Steg för steg

 1. Koka havregryn och linfrön/chiafrön med vatten, tillsätt sedan de frysta blåbären och låt puttra en stund.
 2. Söta med honung om du vill få lite mer smak och sötma på gröten.
 3. Toppa med valfri topping, ett tips är riven kokos, keso och färska blåbär eller hackad mandel.

Har du några frågor?

Är det något du funderar över kring kost och träning? Undrar hur jag kan hjälpa just dig, eller vill du ha hjälp att komma i form. 

Kontakta mig på: 

oscar.oscarpt@gmail.com
0737-05 64 77

Beställ Ät som Oscar PT

Pris 230 kr + 75 kr frakt. Vid köp av fler än tre böcker kontakta mig för specialpris.